CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 02.11.2005


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Obchodníci mohou dokolkovat do konce roku

Od 1.1.2006 se budou smět prodávat pouze lihoviny opatřené kontrolní páskou. Skončí tak současné přechodné období, kdy se v obchodech prodávaly kolkované i nekolkované lihoviny. Obchodníci, kteří nestačí zásoby nekolkových lihovin doprodat, mají možnost je za splnění zákonných podmínek dokolkovat. Dokolkování lihovin musí být provedeno do konce letošního roku.

Dokolkování lze provést následujícími způsoby:
  
   Prodejci se mohou zaregistrovat u příslušného celního ředitelství, objednat si vlastní kolky a provést dokolkování lihovin sami. V tomto případě by si registraci a objednávku kolků měli obchodníci vyřídit nejpozději do konce listopadu, protože určitý čas trvá výtisk kolků a jejich distribuce.
 
Další možností je, že prodejcům na základě smlouvy dokolkuje lihoviny subjekt, který je registrován a kolkování již provádí (např. výrobce lihoviny)

Třetí možností je uzavření smlouvy se subjektem, který bude dokolkování pro podnikatele a obchodníky smluvně zajišťovat a za tímto účelem se zaregistruje a objedná si kolky.

Žádost o dokolkování lihovin si zatím podalo 19 subjektů z Plzeňského a Karlovarského kraje, jsou to převážně velkosklady, velkoobchody a větší prodejny.

 

 


Jitka Blahutová
tisková mluvčí CŘ Plzeň
tel.:  377 204 125
mobil:   604 221 204
e-mail:   j.blahutova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky