CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 07.11.2005


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Celníci ukončili pátrací akci Expres


 V noci z 6. na 7.11 05 zadrželi celníci 44 letého muže vietnamské národnosti, který od jara letošního roku distribuoval nelegální cigarety z utajeného skladu v obci Hamry na Klatovku do tržnic v Železné Rudě. Muže celníci zadrželi přímo ve skladu při manipulaci se zbožím.
 Jeho zadržením byla ukončena několikaměsíční pátrací akce s krycím názvem Expres, na které se podílelo několik útvarů Celního ředitelství Plzeň (oddělení Odhalování organizované trestné činnosti, Celní úřad Klatovy, zadržení prováděla skupina podpory pátrání Celního ředitelství Plzeň)
Při následné prohlídce skladu bylo nalezeno 189.680 kusů nekolkovaných cigaret různých značek a listinné a věcné důkazy o nelegální činnosti zadrženého muže. Pachatel byl po zadržení předán policii, která mu sdělila obvinění z trestného činu porušování předpisů o nálepkách k označení zboží.

 Část důkazů již celníci zajistili v září při domovních prohlídkách domu a tržnice v Alžbětíně, kde docházelo ke konečnému prodeji cigaret zákazníkům. Tehdy zajistili 137.240 kusů cigaret. 

Celkový únik na spotřební dani z cigaret zadržených v rámci akce Expres činí půl  milionu korun.


 


Jitka Blahutová
tisková mluvčí CŘ Plzeň
tel.:  377 204 125
mobil:   604 221 204
Skočit na začátek stránky