CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 09.01.2006


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Domovní prohlídka zmařila dvoumilionový daňový únik

V neděli 8. ledna 2006 ve večerních hodinách provedli pracovníci oddělení pátrání při Celním ředitelství Plzeň domovní prohlídku rodinného domu a přilehlých garáží v Karlových Varech - Otovicích, při které objevili značné množství cigaret, které nebyly značeny způsobem stanoveným ze zákona o spotřebních daních. Domovní prohlídka byla provedena na základě rozhodnutí Okresního soudu Karlovy Vary. Důvodné podezření, které bylo podnětem k prohlídce, získali celníci při předchozím zadržení distributora neznačených cigaret ve vozidle Seat Toledo v poledních hodinách.

Při prohlídce předmětných prostor bylo zajištěno více než 1 milion 330 tisíc kusů
cigaret, které byly opatřeny ukrajinskými kolky (tj. 1.330.000), s vyčísleným únikem na povinných poplatcích v částce přesahující 2 miliony 100 tisíc korun (tj. 2.100.000,- Kč).

Při kontrolním zásahu byla zadržena rovněž osoba, která pobývala na území ČR nelegálně. Tato byla předána orgánům Policie ČR k přijetí příslušných opatření. Obě osoby, jsou podezřelé ze spáchání trestného činu Porušení předpisů o nálepkách k označení zboží pro daňové účely. V případě odsouzení by jim za toto protiprávní jednání hrozila sazba odnětí svobody až 5 roků.

  

Pavel Polanka
zástupce tiskové mluvčí CŘ Plzeň
tel: 377 204 180
mobil: 731 126 394
fax: 377 326 130
e-mail: p.polanka@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky