CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 03.05.2006


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

V dovážených kontejnerech na západě Čech pokračují nálezy zboží podezřelého z neoprávněného užití ochranného označení

     Při kontrolách dovážených kontejnerových zásilek dále nacházejí chebští celníci zboží, které jeví znaky padělků, jež by mohly porušovat práva držitelů ochranných známek. Během uplynulého víkendu a počátkem tohoto týdne bylo nalezeno zboží se zmíněným podezřením, jehož celková hodnota byla orientačně vyčíslena v částce necelých 34,5 milionu korun.

• V sobotu 28. dubna 2006 bylo zajištěno v zásilce textilního zboží více jak 9.000 ks sportovních oděvních kompletů, které ve svém designovém zpracování zahrnovaly „logo“ zaměnitelné se značkou „DIESEL“.

Ve stejném dni bylo nalezeno
- v zásilce tašek a opasků téměř 5.000 ks kabelek, které byly ve svém provedení označeny prvky zaměnitelnými s registrovanou „slovní“ ochrannou známkou „DIESEL“, a dále
-  v zásilce textilního zboží přes 3.000 párů ponožek podezřelých ze zneužití ochranné známky „HELLO KITTY“.


• V úterý 2. května 2006 bylo nalezeno v dalším kontejneru více jak 7.000 párů dámské obuvi, která byla ve svém vzhledu označena prvky zaměnitelnými s registrovanou mezinárodní ochrannou známkou „adidas“.

Pravděpodobné padělky obuvi a textilního zboží byly na místě zajištěny. Za účelem uplatnění potřebných opatření k ochraně duševního vlastnictví byly kontaktováni držitelé práv k příslušným ochranným známkám ve věci odborného posouzení výrobků, které by mělo dané skutečnosti potvrdit.

     

Pavel Polanka
zástupce tiskové mluvčí CŘ Plzeň
tel: 377 204 180
e-mail: p.polanka@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky