CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 04.09.2006


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Víkendové úspěchy západočeských celníků


     Během uplynulého víkendu provedli západočeští celníci řadu úspěšných kontrolních zásahů. 


Klatovští celníci, ve spolupráci se službou Cizinecké a pohraniční policie ČR, zjistili v neděli 3. září 2006 

  • v jednom z prodejních míst tržnice „Saigon“ v Železné Rudě více než 1.300 ks  pirátských kopií autorských děl na zvukových a obrazových nosičích CD a DVD, které byly nabízeny k prodeji. Skutečnost, že se jedná o nelegální rozmnoženiny, ve všech případech potvrdily dožádané odborné instituce. Na místě byla rovněž zadržena osoba, která byla za protiprávní prodej tohoto zboží předána orgánům Policie ČR s návrhem na zahájení trestního stíhání pro podezření ze spáchání trestného činu porušování autorského práva. V případě odsouzení by jí za toto protiprávní jednání hrozila sazba odnětí svobody až 2 roky.
  • Dalších celkem 700 ks prodávaných pirátských kopií CD a DVD bylo nalezeno v prodejních prostorách železnorudského klubu „L´Amour“ . Důkladnější kontrolou tohoto objektu bylo dále odhaleno na zdejších toaletách celkem 337.200 ks skladovaných cigaret, které nebyly značeny způsobem stanoveným ze zákona o spotřebních daních. I v tomto případě byla podezřelá osoba zadržena a předána orgánům Policie ČR s návrhem na zahájení trestního stíhání pro podezření ze spáchání trestného činu porušování autorského práva a porušení předpisů o nálepkách k označení zboží. V tomto případě by mohla být uložena sazba odnětí svobody až 3 roky.

Zboží odhalené provedenou kontrolou bylo celníky vcelku zajištěno.

Chebským celníkům se podařilo odhalit v obci Dolní Dvory při důkladné kontrole zastaveného vozidla Škoda Felicia Combi více než 1.100 ks přepravovaných pirátských kopií CD a DVD. Zboží bylo zčásti uloženo ve dvou černých igelitových pytlích, které byly k přepravě připevněny v prostorách motoru vozidla; další část datových nosičů byla ukryta ve vytvořené důmyslné ocelové schránce, která byla uchycena k podvozku v prostoru mezi zadním nárazníkem a rezervou vozidla. Případnému nelegálnímu nakládání s nalezeným zbožím celníci zamezili jeho zajištěním.

     
 

Pavel Polanka
zástupce tiskové mluvčí CŘ Plzeň
tel: 377 204 180
mobil: 604 223 995
e-mail: p.polanka@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky