CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 13.12.2006


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Celníci prověřili obchodní nabídku zboží v Železné Rudě


     Při včerejší dozorové akci celníků (v úterý 12.12.2006) byl podroben kontrole obchod s užitkovým zbožím v Železné Rudě. Celníci zaměřili svoji pozornost na nabídku a prodej výrobků porušujících práva duševního vlastnictví z hlediska ochrany práv spotřebitelů.

V prodejních prostorách byla zjištěna nabídka zboží označeného logy a symboly světových značek, které by mohlo porušovat práva majitelů ochranných známek. Tomuto podezření nasvědčoval mimo jiné i primitivní způsob prodejního balení, resp. chybějící tradiční balení zboží označeného světovými značkami. Jednalo se zejména o textilní výrobky, obuv, módní výrobky z kůže s obchodním označením např. adidas, Nike, Puma, Levi Strauss, Calvin Klein, Dolce & Gabbana, Louis Vuitton, Hugo Boss, Diesel, Eastpak, Lacoste, Replay  aj..

Dále bylo v prodejní nabídce zjištěno větší množství (540 ks) pirátských kopií hudebních a filmových titulů na audiovizuálních nosičích.

     Zboží označené symboly ochranných známek vykazující znaky padělků i plagiáty zvukových a obrazových titulů byly celníky zajištěny ve značném objemu s celkovým orientačním ohodnocením v částce dosahující bezmála 4.800.000,- Kč.


     Celní správa ČR provádí rovněž v předvánočním období intenzívní kontrolní dozor v oblasti zajišťování práv na ochranu spotřebitelů, kteří jsou nabídkou a prodejem zboží porušujícího práva duševního vlastnictví protiprávně klamáni.

  

Pavel Polanka
zástupce tiskové mluvčí CŘ Plzeň
tel: 377 204 180  mobil: 604 223 995
e-mail: p.polanka@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky