CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 29.09.2006


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Zadržení prodejců pirátských kopií na Folmavě


     Při společném zásahu příslušníků útvaru pátrání při Celním ředitelství Plzeň a Celního úřadu Domažlice byly ve čtvrtek 28. září zadrženy na tržnici v obci Folmava dvě osoby podezřelé z páchání trestné činnosti zaměřené na nelegální obchod s pirátskými kopiemi autorských děl. Tyto osoby byly za protiprávní prodej rozmnoženin hudebních a filmových titulů předány orgánům Policie ČR s návrhem na zahájení trestního stíhání pro podezření ze spáchání trestného činu porušování autorského práva.

Při kontrolním zásahu bylo na místě zajištěno bezmála 14.000 ks pirátských kopií autorských děl na zvukových a obrazových nosičích CD a DVD, které byly nabízeny k prodeji. Skutečnost, že se jedná o nelegální rozmnoženiny, ve všech případech potvrdily dožádané odborné instituce.

V případě odsouzení by zadrženým za toto protiprávní jednání hrozila sazba odnětí svobody až 5 let.

 

     Včerejší zadržení dvou podezřelých je součástí rozsáhlejší pátrací činnosti celních útvarů Plzně, Tachova, Domažlic a Klatov, intenzivně zaměřené na odhalování nelegálního obchodu s pirátskými kopiemi autorských děl v oblasti Plzeňského kraje. V rámci této cílené aktivity již proběhlo na přelomu srpna a září zadržení čtyř pachatelů trestné činnosti v Železné Rudě, při kterém bylo zajištěno na tisíce kusů pirátských kopií.

   

Pavel Polanka
zástupce tiskové mluvčí CŘ Plzeň
tel: 377 204 180
mobil: 604 223 995
e-mail: p.polanka@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky