CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 24.05.2007


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Celníci vypátrali distributora nelegálních lihovin

Celníci odhalili zdroj a distributora nelegálních lihovin, které se v poslední době objevily v maloobchodním prodeji v Karlovarském kraji. (viz zpráva CŘ ze dne 27.4.2007)
Pátrání ukončili v úterý 22. 5. 07 zadržením osob, které jsou z výroby a distribuce pančovaných lihovin podezřelé,  zajištěním nelegální výrobny a skladů. Na odhalení případu spolupracovalo Celní ředitelství Plzeň a Olomouc.
Skupina operativního nasazení Celní správy ČR zadržela v úterý v Praze 3 osoby. Mezi nimi byl zadržen osmatřicetiletý vietnamský státní příslušník, který distribuoval lihoviny v Karlovarském kraji. Následně byla provedena prohlídka jeho vozidel a skladu,   který měl pronajatý v průmyslovém areálu na Americké ulici v Chebu. V době prováděné prohlídky zde celníci našli 706 kusů lihovin a 3,2 kg falešných etiket na lihoviny. Zmíněný Vietnamec  byl již  v minulosti ve třech případech kontrolován hlídkou celní správy a v jeho vozidle byly vždy nalezeny nekolkované lihoviny v celkovém počtu 2.413 kusů. Mezi zadrženými lihovinami je nejvíc padělků rumu Stroh 80 (jehož oficiálním distributorem je likérka Stock Plzeň) a dále tuzemáku a vodky jemné (oficiálně vyráběných likérkou Drak v Brně).
Pracovníci oddělení Pátrání Celního ředitelství Plzeň případ řeší pro podezření z trestného činu porušování autorského práva a pro podezření z trestného činu poškozování spotřebitele a trestného činu krácení daně.
V územní působnosti CŘ Olomouc proběhla včera stěžejní část celé akce – odhalení výrobny. Informace k této části akce budou zveřejněny na tiskové konferenci GŘC Praha dne 24.5.2007 ve 14.00 hodin.


 


Bc. Jitka Blahutová
tisková mluvčí CŘ Plzeň
tel.:  377 204 125
mobil:   604 221 204
e-mail:   j.blahutova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky