CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 14.09.2007


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Celní ředitelství Plzeň ukončilo akci "NEMO"

Příslušníci oddělení Odhalování organizované trestné činnosti Celního ředitelství Plzeň včera zakončili akci s krycím názvem NEMO, během které zdokumentovali trestnou činnost dvou obchodníků s nelegálními cigaretami.
Oba muže vietnamské národnosti ve věku 19 a 36 let ve středu odpoledne zadrželi  přímo na tržnici Svatá Kateřina členové speciálního týmu Celního ředitelství Plzeň. Při následným prohlídkách bytových i nebytových prostor bylo nalezeno celkem 513.400 kusů (2567 kartonů) nezdaněných cigaret, z nichž daňový únik činí 922.000 Kč.
Nelegální činnost obou mužů spočívala v tom, že zásobovali nekolkovanými cigaretami ostatní trhovce ve stáncích na Svaté Kateřině a stálému okruhu německých zákazníků cigarety zasílali do SRN poštou.
Zajímavý byl způsob distribuce cigaret do stánků na Svaté Kateřině. Jako sklad cigaret sloužila dvě vozidla zaparkovaná na parkovišti u tržnice, jedna nepojízdná dodávka a osobní vozidlo zn. Opel  s neplatnou německou SPZ. V případě zájmu zákazníků o cigarety dojel  jeden z mužů pro zboží do odstavených vozidel na kole.
Největší část cigaret našli celníci ve vozidlech na parkovišti, menší část byla nalezena v úkrytech ve stánku, který patřil jednomu z mužů. 

 Oba muže celníci předali policejnímu vyšetřovateli s návrhem na trestní stíhání pro trestné činy porušení předpisů o nálepkách k označení zboží, padělání a pozměňování nálepek k označení zboží nebo předmětů dokazujících splnění poplatkové povinnosti a porušování práv k ochranné známce.

 

 

 


 

     

Bc. Jitka Blahutová
tisková mluvčí CŘ Plzeň
tel.:  377 204 125
mobil:   724 060305
e-mail:   j.blahutova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky