CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 05.10.2007


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Na Rozvadově celníci zajistili nebezpečné zboží

Tento týden zajistili tachovští na hraničním přechodu Rozvadov 2 kontejnery se zbožím z Číny, které mělo být propuštěno do volného oběhu na tuzemský trh. Kontrolou zjistili, že v kontejnerech jsou padělky a také zboží, které by mohlo být pro spotřebitele nebezpečné.
Jedná se o 4800 ks vánočních osvětlení a 5722 ks dětských plastových hraček, které přivolaní inspektoři ČOI posoudili a rozhodli, že  zboží nelze propustit do volného oběhu, jelikož nesplňuje základní technické požadavky a mohlo by ohrožovat zdraví a bezpečnost. Zboží bude ČOI ještě dále testovat.
 Kontejnery dále obsahovali 10044 párů dětské obuvi se symboly ochranné známky Winnie the Pooh, 910 ks kabelek se značkou Guccci a Diesel a 2084 ks pouzder na telefony, pouzder na brýle a peněženek porušujících ochranné známky Playboy a Hello Kitty.
Zprávu o zadržení padělků celníci oznámili majitelům ochranných známek. Do doby než se rozhodne, zda bude zboží zničeno či propuštěno do volného oběhu, zůstane pod dohledem celní správy. Hodnota zajištěného zboží je orientačně stanovena na 50 milionů korun.

 

 

 


Bc. Jitka Blahutová
tisková mluvčí CŘ Plzeň
tel.:  377 204 125
mobil:   724 06 03 05
e-mail:   j.blahutova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky