CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 08.08.2007


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Na chebském tržišti odhalen sklad nekolkovaných cigaret


     Při včerejší dozorové akci chebských celníků na tržišti „Asia Central Bazar“ v Chebu byl odhalen sklad většího množství neznačených cigaret a textilního zboží tradičně podezřelého z padělání světových značek.

Celníci, kteří zaměřili svoji pozornost v oblasti stánkového prodeje na zákonná omezení nabídky zboží na tržnicích a tržištích, odhalili nelegální sklad na konci úzké uličky v nepřehledném komplexu prodejních stánků.
Kontrolou skladu, ve kterém byla v okamžiku jeho odhalení přistižena osoba vietnamské národnosti, byly ve zdejších prostorách nalezeny skladované cigarety, které nebyly značeny způsobem stanoveným ze zákona o spotřebních daních, a dále zboží označené logy a symboly světových značek, které by mohlo porušovat práva majitelů ochranných známek.

Celkem se jednalo o 

  • 3 139 kartonů neznačených cigaret s označením Marlboro, HB, Lucky & Strike, Camel, LM, jejichž uvedením na trh by byl státní rozpočet připraven o částku daňového úniku v hodnotě dosahující bezmála 1.062.000 Kč; a dále
  • textilní výrobky a obuv s obchodním označením Adidas, Nike, Puma, Hugo Boss, Lacoste, Diesel aj., jejichž celková hodnota byla orientačně vyčíslena v částce přesahující 1.722.000,- Kč.

     Neznačené cigarety i textilní zboží podezřelé z porušení práv duševního vlastnictví, jehož nabídkou a prodejem jsou spotřebitelé protiprávně klamáni, byly celníky zajištěny.

   

por. Pavel Polanka
zástupce tiskové mluvčí CŘ Plzeň
tel: 377 204 180
mobil: 724 060 309
e-mail: p.polanka@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky