CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 09.11.2007


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Celníci ukončili nepřetržitý dohled na tržnici "Lipový dvůr"


     Dnes 9.11.2007 ukončují celníci nepřetržitý celní dohled na tržnici Lipový dvůr v Aši. Tržnici kontrolovali celníci po dobu téměř pěti týdnů 24 hodin denně.

Nepřetržitý dohled byl zahájen 7.10.2007 důkladnou kontrolní akcí, v součinnosti s ostatními státními orgány, které jsou pověřeny výkonem státního dozoru v oblasti uvádění zboží na spotřebitelský trh. Značná část prodejních stánků v areálu tržnice byla trhovci urychleně uzavřena před probíhajícím zásahem kontrolních orgánů. Vstup do uzamčených prodejních prostor byl celníkům umožněn na základě povolení státního zástupce a veškeré nelegální zboží, které se v nich nacházelo, celníci zajistili. Celková hodnota zajištěného zboží byla vyčíslena v částce 21 milionů korun.
Celníci v průběhu kontrolní akce rovněž distribuovali mezi trhovci informační letáky s obsahem průvodce pravidly stánkového prodeje, jehož úlohou je usnadnit zúčastněným tržním subjektům orientaci v normativních zásadách této oblasti a tím předcházet protiprávnímu jednání prodejců.

     Během nepřetržitého celního dohledu běžný provoz tržnice pokračoval a k okamžiku ukončení dozoru probíhal prodej zboží v souladu s právními předpisy. Prodejní stánky byly řádně označeny stanovenými identifikačními údaji a prodejní nabídka nezahrnovala žádné nelegální zboží (nejčastěji se objevující jako padělky textilu a obuvi, plagiáty hudebních a filmových titulů na pirátských nosičích, nekolkované cigarety nebo léčiva).
Členové vedení Celního ředitelství Plzeň dnes při setkání se zástupci města informovali o výsledném stavu na tržnici a požádali o intenzivní spolupráci ze strany obce při následných namátkových kontrolách na tržnici.


Bc. Jitka Blahutová 
Tisková mluvčí CŘ Plzeň
tel: 377 204 125
mobil: 724 060 302
e-mail: j.blahutova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky