CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 23.11.2007


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Celníci zahájí nepřetržitý dohled na tržnici Železná


     Dnes v dopoledních hodinách zahájili celníci rozsáhlou kontrolní akci na tržnici v obci Železná na Domažlicku. S povolením státního zástupce zde celníci otevřou a provedou prohlídky 15 stánků a to na základě podezření, že se v nich ukrývá nelegální zboží.
 Na akci se podílí asi 50 celníků, pracovníci ČOI, živnostenský úřad a cizinecká policie.
 Po ukončení prohlídek stánků a zajištění nelegálního zboží zahájí  celní správa na této tržnici nepřetržitý celní dohled. Celníci zde budou kontrolovat areál tržnice a přístupové cesty k tržnici, aby nedocházelo k novému zásobování nelegálním zbožím.
     Před 14 dny celníci ukončili pětitýdenní nepřetržitý celní dohled na tržnici Lipový Dvůr v Aši, kde se podařilo dosáhnout toho, že trhovci prodávají pouze legální zboží. Stejný účel má nyní akce v Železné.
     Během akce jsou také trhovcům distribuovány letáky s informacemi o pravidlech stánkového prodeje a o právních normách, které se vztahují k prodeji zboží a jejichž dodržováním by nedocházelo k protiprávnímu jednání.
 Doba trvání nepřetržitého celní dohledu na tržnici Železná není zatím přesně stanovena, bude záviset na vývoji situace na tržnici.

Bc. Jitka Blahutová 
Tisková mluvčí CŘ Plzeň
tel: 377 204 125
mobil: 724 060 305
e-mail: j.blahutova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky