CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 17.03.2008


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

V prohlídkách tržnice Svatá Kateřina se pokračuje

Na základě příkazu státního zástupce Okresního státního zastupitelství v Tachově budou celníci tento týden pokračovat v prohlídkách stánků na tržnici Svatá Kateřina.
Na tržnici Svatá Kateřina se nachází cca 300 prodejních míst. Celníci již otevřeli a zkontrolovali při předchozích prohlídkách ( dne 12.2., 20.2. a 17.3.) asi 1/5 stánků, ve kterých již zajistili zboží v hodnotě 84 milionů korun.
Další stánky, ve kterých se důvodně předpokládá, že je nelegální zboží, začnou celníci otevírat dnes v odpoledních hodinách a budou v prohlídkách pokračovat i v následujících dnech.

 Při prohlídkách dne 15.3. 2008 zajistili celníci 16.766 kusů textilu a obuvi, 6.914 kusů pirátských CD a DVD nosičů a 20.570 kusů nekolkovaných cigaret. Hodnota zajištěného zboží byla vyčíslena na 34 milionů korun. Při prohlídkách celníci ve stáncích objevili řadu skrýší a skrytých skladů, ve kterých se nacházela značná část zajištěného zboží. Ve skrytém prostoru za jedním stánkem se také našly barvy na textil a šablony na loga známých sportovních značek, z čehož lze usuzovat, že se zde značky pořizovaly na „čistý“ textil nebo obuv. 

O víkendu celníci provedli jednorázovou kontrolu na tržnici u čerpací stanice v Rozvadově. Zde celníci zajistili na pultech otevřených stánků zboží v hodnotě 8 milionů korun.
 
   
 


Bc. Jitka Blahutová
tisková mluvčí CŘ Plzeň
tel.:  377 204 125
mobil:   724 060305
e-mail:   j.blahutova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky