CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 25.03.2008


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Intenzivní kontroly západočeských tržnic pokračují

Celní správa od počátku února intenzivně kontroluje tržnice v západních Čechách. Na tržnicích ve Vojtanově, Potůčkách, Lískové, Svaté Kateřině a Železné Rudě celníci uplatnili tzv. nepřetržitý celní dohled, který se ukázal jako efektivní opatření proti opakovanému porušování pravidel prodeje zboží na tržnicích. Na tržnicích ve Vojtanově a Potůčkách se již podařilo dosáhnout toho, že tyto tržnice fungují aniž by se na stáncích objevovalo nelegální zboží.
Také na tržnici v Lískové ukončili celníci v sobotu 22.3. 08 nepřetržitý dohled, jelikož i na této tržnici již probíhá prodej v souladu s právními předpisy.

Celní správa se nyní zaměřila na tržnice v obci Folmava. Od soboty 22.3.08 celníci zahájili nepřetržitý dohled na třech tržnicích u silnice k hraničnímu  přechodu. Jedná se o tržnice nazývané U kostela, Olympie a Expreso.

V Železné Rudě celníci nadále monitorují prodej nejen u tržnice Kryštof, ale také ostatní tržnice ve městě. Minulý týden dne 19.3.2008 celníci provedli další prohlídku na povolení klatovského státního zástupce. Jednalo se o objekt v tržnici Velpa. V objektu bylo nalezeno a zajištěno zboží v hodnotě 8 milionů korun.

Nepřetržitý celní dohled nadále trvá na tržnici Svatá Kateřina.
Na této tržnici trvá celní dohled zatím nejdéle, byl zahájen   4.2.2008. Minulý týden na této tržnici celníci otevřeli a na příkaz tachovského státního zástupce 147 stánků. Prohlídky a zajišťování nelegálního zboží trvalo 4 dny. Z tržnice bylo do skladovacích prostor celní správy odvezeno 5 nákladních kontejnerů s nelegálním zbožím. Celkové počty a hodnota zajištěného zboží se doposud zpracovávají. Bude se ale jednat zatím o rekordní množství nelegálního zboží zajištěného na jedné tržnici. Hodnota podle odhadů přesáhne 100 milionů korun.
V intenzivních kontrolách pomáhají celní správě také pracovníci ČOI a v zajišťování nepřetržitého dohledu cizinecká policie. V intenzivních kontrolách v západních Čechách vypomáhají pracovníci celní správy z ostatních regionů.

 


Bc Jitka Blahutová
tisková mluvčí CŘ Plzeň
tel.:  377 204 125
mobil:   724 060305
e-mail:   j.blahutova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky