CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 16.04.2008


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

V Chebu zajistili tři kontejnery s obuví

Celkem 41.448 párů obuvi původem z Číny zajistili včera chebští celníci ve třech nákladních kontejnerech. Zboží mělo být propuštěno na tuzemský trh. Celníci mají podezření, že se jedná u části zboží o padělky obuvi ochranných známek Armani a Adidas, a dále o padělky obuvi průmyslového vzoru společnosti Crocs, Inc.USA. Hodnotu zajištěného zboží stanovili na 88 milionů korun.
Majitelé ochranných  známek, kterým celníci záchyt zboží oznámili, se nyní mohou proti dovozu padělků bránit právní cestou. Po obdržení odborného posudku, že se skutečně jedná o padělky budou celníci navíc případ šetřit pro podezření z trestného činu porušování práv k ochranné známce.
Množství zachycených padělků dovážených do ČR z Číny se zvyšuje. Za období leden až duben 2007 celníci na pracovišti v Chebu zajistili 59.564 kusů nebo párů padělaného spotřebního zboží. Za stejné období letošního roku je to 137.619 kusů či párů. Počet zajištěných padělků na tomto pracovišti vrostl oproti stejnému období loňského roku  více než dvojnásobně.

Bc. Jitka Blahutová
tisková mluvčí CŘ Plzeň
tel.:  377 204 125
mobil:   724 060305
e-mail:   j.blahutova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky