CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 07.04.2008


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Celníci dokončují prohlídky tržnice Svatá Kateřina

Celková hodnota zboží, které bylo zajištěno na tržnici Svatá Kateřina během dvouměsíčního dohledu celní správy činí 311 milionů korun.
Celní správa zahájila na tržnici nepřetržitý celní dohled 11.2.2008. Postupně celníci získávali od státního zástupce povolení k otevření a prohlídce stánků a také vozidel zaparkovaných v areálu tržnice. Prohlídky  stánků probíhaly v několika fázích.
Poslední fáze prohlídek se týkala 147 stánků, jejichž kontrola probíhala 4 dny. Zajištěno bylo zboží v hodnotě 176 milionů korun.
Během dohledu celníci nacházeli nelegální zboží také v různých chodbách a prostorách mezi stánky nebo v opuštěných stáncích.
 V současné době je zkontrolováno téměř všech 300 prodejních míst v obou částech tržnice.
Celkem se v areálu tržnice Svatá Kateřina našlo 148 tisíc kusů a párů padělků spotřebního zboží, zejména textilu a obuvi, ale také batohů, sportovních tašek, kabelek, kšiltovek, hodinek, přívěsků a jiných oděvních doplňků, dále  54.000 kusů nelegálních kopií filmových a hudebních titulů na CD a DVD nosičích a také 208.000 kusů nelegálních cigaret. Výsledná hodnota zajištěného zboží činí 311 milionů korun.
Celní dohled na Svaté Kateřině trvá v současné době  pouze v denních hodinách. Prodej na tržnici začíná znovu fungovat, ale bez nabídky padělků.

 


por. Bc. Jitka Blahutová
tisková mluvčí CŘ Plzeň
tel.:  377 204 125
mobil:   724 060305
e-mail:   j.blahutova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky