CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 15.08.2008


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Celníci zadrželi další zboží porušující práva duševního vlastnictví

Rekordní počet padělků zadrželi v tomto týdnu celníci na Celní pobočce v Sokolově (spadá pod CÚ Karlovy Vary) při kontrolách kontejnerů se zbožím dováženým z Číny.
Ve středu zadrželi kontejner obsahující 33.500 kusů teplákových kalhot pro podezření, že se jedná o padělky značky „Adidas“. Škoda vzniklá majiteli ochranné známky byla stanovena na téměř 57 milionů korun.
Včera našli při kontrole kontejneru mezi ostatním zboží 2.400 kusů pánského spodního prádla, které pravděpodobně porušuje práva k ochranné známce „Simpsons“. V tomto případě škoda vyčíslena na 1 milion 200 tisíc korun.

 Také tachovští celníci včera zajistili na pracovišti v Rozvadově 2988 kusů teplákových souprav, v tomto případě pro podezření na padělky ochranné známky „Snoopy“. Škoda způsobená majiteli ochranné známky byla u tohoto zboží stanovena na 7 milionů 814 tisíc korun.
O záchytech byli informováni právní zástupci majitelů ochranných známek, kteří mají možnost se proti propuštění padělků na náš trh bránit právní cestou.
Do vyřešení případu zůstane veškeré zajištěné zboží uskladněno pod celním dohledem.

 


Bc Jitka Blahutová
tisková mluvčí CŘ Plzeň
tel.:  377 204 125
mobil:   724 06 05 03
e-mail:   j.blahutova@cs.mfcr.cz   
Skočit na začátek stránky