CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 07.10.2008


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Celníci odhalili skrytý prodej zboží

Celkem 3030 kusů pirátských CD a DVD nosičů a 196 kusů padělků obuvi značkové obuvi a textilu zajistili domažličtí celníci ve stánku na tržnici Espresso na Folmavě. Zajímavé jsou okolnosti odhalení tohoto případu.
Na základě získaných informací, že v jednom ze stánků na tržnici Espresso dochází k nabídce a prodeji nelegálního zboží chtěli domažličtí celníci v tomto stánku uskutečnit kontrolu. Stánek byl však při příjezdu celníků zavřený, nebyl nijak označený, na první pohled působil jako prázdné prodejní místo.
Po chvíli se stánek zevnitř otevřel a vyšel z něho občan vietnamské národnosti. Členové hlídky přistoupili ke kontrole jeho totožnosti a zároveň zjistili, že uvnitř  stánku se nachází ještě 10 německy mluvících osob. Ty celníkům vypověděly, že si ve stánku prohlížejí zboží, ale nikoliv za účelem nákupu. Ani občan vietnamské národnosti se ke zboží nepřihlásil.
Případ je doposud v řešení.
Celníci v poslední době často zjišťují nové způsoby skrytého prodeje nelegálního zboží, jejichž účelem je snaha trhovců vyhnout se odpovědnosti za porušení právních předpisů. (viz tiskové zprávy CŘ Plzeň z 19.8. 29.8., 1.10. na www.celnisprava.cz )

Bc. Jitka Blahutová
tisková mluvčí CŘ Plzeň
tel.:  377 204 125
mobil:   724 0603005
e-mail:   j.blahutova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky