CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 03.12.2008


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Případy z tohoto týdne

Již třetí kontejner s padělky zadrželi v tomto týdnu západočeští celníci.
Tachovští celníci zadrželi na pracovišti v Rozvadově kontejner, ve kterém bylo dováženo 1.440 párů sportovní obuvi. Kontrolou zboží zjistili, že na obuvi jsou nedovoleně našité symboly ochranné známky Adidas.
Na pracovišti v Chebu to byl kontejner obsahující 6.459 mikin, které porušovaly obrazovou ochranou známku Spongebob a kontejner, ve kterém část nákladu tvořilo 4080 kusů dívčích pyžam porušujících ochrannou známku Hello Kitty.
Škoda způsobená majitelům jmenovaných ochranných známek ze zadrženého zboží by činila 15 milionů korun. Majitelé byli o případech informování a mohou se bránit proti dovozu zboží právní cestou.
Na padělky se celníci zaměřili také při kontrolách tržnic. V obci Alžbětín včera zajistili v jednom stánku 748 kusů padělků textilu, převážně triček, mikin, které prodejci skrytě nabízejí německým zákazníkům. Padělky ležely na postranním pultu a byly přikryté látkou a jiným zbožím. V tomto případě byla škoda vyčíslena na 1,5 milionu korun.
Předmětem padělání jsou často i drahé značkové hodinky. Na tržnici v Potůčkách včera zajistili karlovarští celníci 57 kusů hodinek napodobujících značku Breitling a Puma. Originální hodinky by představovaly hodnotu kolem 12 milionů korun.  
Na úseku kontrol nelegální zaměstnanosti proběhly tento týden dvě kontroly. První v pondělí, v jedné plzeňské firmě, kde v době kontroly pracovalo 32 občanů Ukrajiny, kteří neměli  žádný doklad prokazující legální práci. Celníci zjistili, že zákon o zaměstnanosti porušila agentura, která byla subdodavatelem pracovní síly pro kontrolovanou společnost.
Kontrolu nelegální zaměstnanosti provedli celníci včera také v restauraci v Aši, kde pracovali bez pracovního povolení dva cizinci vietnamské národnosti. Případy budou dál řešit úřady práce, kterým celníci svá zjištění předají.  


 


Bc. Jitka Blahutová
tisková mluvčí CŘ Plzeň
tel.:  377 204 125
mobil: 724 060305
e-mail:   j.blahutova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky