CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 11.12.2008


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Dům v Alžbětíně skrýval nelegální zboží

Celní ředitelství Plzeň dne 10.12.2008 provedlo domovní prohlídku obytného domu v Alžbětíně na Klatovsku. Celníci v objektu v různých skrýších našli 114.100 kusů nelegálních cigaret. Únik na spotřební dani z nalezených cigaret činí 277 tisíc korun.
Před provedením prohlídky byl zadržen občan vietnamské národnosti při prodeji 15 kartonů neznačených cigaret, který v tomto domě, v blízkosti hraničního přechodu Železná Ruda, provozoval prodejnu a nelegální cigarety  nabízel zákazníkům.
Důvodné podezření, že se muž zabývá trestnou činností, měli celníci již několik týdnů. Na odhalení případu spolupracoval také Celní úřad Klatovy. 
Cigarety různých značek bez kolků nebo s falešnými kolky byly ukryty na různých místech v domě. Část cigaret byla nalezena ve vybudované skrýši pod podlahou.
Při prohlídce bylo dále nalezeno 44 kusů lahví s alkoholem bez kontrolní pásky, z toho 30 litrových lahví s vodkou a 14 půllitrových lahví s rumem. Únik na spotřební dani z alkoholu činí 4.572 korun.
Celníci muže včera předali policii s návrhem na trestní stíhání pro podezření ze spáchání  trestného činu porušování předpisů o nálepkách k označení zboží.

 

     
  

Bc. Jitka Blahutová
tisková mluvčí CŘ Plzeň
tel.:  377 204 125
mobil:   724 060305
e-mail:   j.blahutova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky