CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 22.12.2008


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Celníci řešili o víkendu řadu případů

Celníci včera s povolením státního zástupce provedli prohlídku   skladovacích prostor provozovny na tržnici Svatý Kříž. V prostorách prodejny a skladu zajistili celkem 95.880 kusů nelegálních cigaret a 1.600 kusů nelegálních audio a video nosičů. Únik na spotřební dani z cigaret činí 227.000  Kč a hodnota zajištěných nosičů přesahuje 900.000 korun.
Podnětem k prohlídce provozovny byla kontrola vozidla jednoho ze zákazníků, který si z tržnice odvážel karton nekolkovaných cigaret. Ten celníkům identifikoval místo a prodejce, který mu karton prodal. Služební pes, kterého celníci použili při kontrole prodejny jasně značil, že za uzamčenými dveřmi do skladu se nachází velké množství tabákových výrobků. Na základě těchto poznatků celníci požádali státního zástupce o souhlas k otevření skladu. 
Prodejce je podezřelý z trestných činů porušování předpisů o nálepkách ke zboží a trestného činu porušování autorského práva.

O víkendu celníci kontrolovali tržnice i v Železné Rudě, na Folmavě a Františkových Lázních.
V Železné Rudě a Alžbětíně zajistili ve dvou stáncích padělky značkového textilu, galanterie a hodinek v hodnotě přesahující jeden milion korun.
Na Folmavě v areálu tržnice Olympia celníci kontrolovali dodávkové vozidlo. Našli v něm 65 kusů padělků batohů, tašek a  kabelek luxusních značek. V tomto případě byla škoda způsobená majitelům ochranných známek vyčíslena na 467.000 Kč.
V areálu městského tržiště v obci Františkovy Lázně zajistili v jednom stánku celkem 398 kusů nelegálních hudebních a filmových nosičů v hodnotě 205.000 Kč.  

 


 


Bc. Jitka Blahutová
tisková mluvčí CŘ Plzeň
tel.:  377 204 125
mobil:   724 060305
e-mail:   j.blahutova@cs.mfcr.c
Skočit na začátek stránky