CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 19.11.2008


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Bez pracovního povolení byli přistiženi pracovníci na stavbě i v nehtovém studiu


     Tachovští a chebští celníci se ve spolupráci s příslušníky cizinecké policie zaměřili opět na odhalování nelegálního zaměstnávání cizinců. Výkon pracovní činnosti bez nutného pracovního povolení byl tentokrát zjištěn při stavebních pracích a rovněž v jednom nehtovém studiu.

V Tachově přistihli příslušníci Celního úřadu Tachov ve spolupráci s pracovníky cizinecké policie 7 cizinců ukrajinské národnosti při výkonu stavebních prací na zateplení zdejšího panelového domu, kteří při kontrole nebyli schopni předložit jakýkoli doklad potřebný pro výkon zaměstnání.

Kontrolní činnost chebských celníků se zaměřila na provoz nehtového studia v Chebu. Při kontrole se 4 osoby vietnamské národnosti nebyly schopny prokázat nutným pracovním povolením, jak je uloženo zákonem o zaměstnanosti.

    

Ke zjištěným případům budou předány potřebné podklady úřadům práce za účelem zahájení správního řízení o porušení zákona o zaměstnanosti.
Cílem kontrol zaměřených na odhalování nelegálního zaměstnávání cizinců je přispět k ochraně ekonomických zájmů ČR a současně zajistit práva legálně zaměstnaných osob.


Pavel Polanka
zástupce tiskové mluvčí CŘ Plzeň
tel: 377 204 180
e-mail: p.polanka@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky