CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 29.05.2008


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Úspěšná prohlídka objektu v Chebu


     Ve středu 28. května 2008 provedli pracovníci oddělení pátrání při Celním ředitelství Plzeň kompletní prohlídku budovy v areálu nejmenované firmy v Chebu, při které objevili značné množství textilních výrobků označených logy a symboly světových značek, které svědčí o porušování práv majitelů ochranných známek. Podle výsledků prohlídky měly předmětné prostory sloužit k organizované nelegální výrobě padělků textilních výrobků.

Prohlídka objektu byla provedena na základě souhlasu Okresního státního zastupitelství v Chebu. Podezření, které bylo podnětem k prohlídce, získali celníci při předcházejícím zdokumentování vozidla, kterým byly z objektu odváženy hotové padělky. 

Při prohlídce budovy celníci objevili 

  • textilní výrobky, resp. oděvy, označené logy a symboly světových značek vykazující znaky padělků, které by mohly porušovat práva majitelů ochranných známek s obchodním označením adidas, Puma, Lacoste, Hugo Boss, Esprit, Didl aj.

O tom, že prostory sloužily k nelegální výrobě padělků textilních výrobků, svědčí nalezené značné množství neoznačených oděvů, a dále např. značkové nášivky, pestrá paleta různobarevných nití ve špulkách, samostatně uložené textilní štítky pro označení velikosti oděvů. Je pravděpodobné, že symboly a loga ochranných známek byly umisťovány na „čisté“ oděvy dodatečně, např. zažehlovací technikou.

V prostorách domu nebyla během prohlídky přistižena žádná podezřelá osoba. Nalezené zboží, včetně výrobních komponentů, bylo zajištěno a jeho celková hodnota byla vyčíslena v částce přesahující 47.700.000,- Kč.

     
 

Pavel Polanka
zástupce tiskové mluvčí CŘ Plzeň
tel: 377 204 180
e-mail: p.polanka@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky