CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 01.10.2008


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Celníci rozkryli stánek se skrytě obsluhovanými úkryty nelegálního zboží


     Při kontrole stánkového prodeje v areálu tržiště v obci Svatý Kříž u Chebu v úterý 30. září 2008 odhalili příslušníci Celního úřadu Cheb v jednom z prodejních stánků skrytý sklad s nelegálním zbožím. Vstup do těchto skladových prostor byl důmyslně ovládán skrytými mechanismy. 

Skrytý sklad se nacházel v zadní části konstrukce stánku a vstup maskovanými dveřmi do těchto prostor zajišťoval elektrický spínač instalovaný skrytě na spodní straně jedné z polic s vystaveným zbožím. Padací víko vstupu do půdních prostor skladu otvorem v dělící stropní stěně bylo ovládáno za pomoci ocelového lana ze střechy stánku.

Při prohlídce celníci zajistili

  • textilní výrobky a obuv vykazující znaky padělků označené logy a symboly světových značek, které by mohly porušovat práva majitelů ochranných známek s obchodním označením adidas, Puma, Nike, Lacoste, Hugo Boss, Dolce & Gabbana (celkem 277 ks a párů). Případná škoda způsobená majitelům práv duševního vlastnictví byla v daném případě vyčíslena v částce dosahující bezmála 490.000 Kč;

        a dále

  • 5.600 ks skladovaných cigaret neznačených způsobem stanoveným ze zákona o spotřebních daních s vyčísleným únikem na povinných poplatcích v částce přesahující 11.200 Kč.

Identifikovaný provozovatel prodejního stánku je nyní prověřován pro podezření z porušení zákonných omezení nabídky a prodeje zboží v souvislosti s uváděním na spotřebitelský trh a z hlediska nezákonného klamání spotřebitele.

     
  

Pavel Polanka
zástupce tiskové mluvčí CŘ Plzeň
tel: 377 204 180
e-mail: p.polanka@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky