CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 29.04.2008


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Celníci dlouhodobě dohlíží na provoz tržnice "Hraničná" u Kraslic na Karlovarsku


     V pondělí 28.4. soustředili celníci svoji kontrolní činnost na provoz tržnice Hraničná u Kraslic na Karlovarsku. Čtyři desítky celníků se zaměřily na respektování předpisů v oblasti prodejní nabídky zboží.

Ihned při příjezdu kontrolní skupiny do areálu tržnice byl přistižen jeden z trhovců při nakládání pirátských CD a DVD do přistaveného vozidla. Tato osoba je nyní pro své jednání prověřována z hlediska respektování právních předpisů zaručujících ochranu spotřebitelů.
Se souhlasem státního zástupce byly při  kontrolním zásahu provedeny prohlídky 16 uzavřených prodejních stánků.
V prostorách prodejních stánků byly zajištěny zejména textilní výrobky, obuv označené logy a symboly světových značek, které by mohly porušovat práva majitelů ochranných známek; a dále plagiáty hudebních a filmových titulů na audiovizuálních nosičích. Celková hodnota zajištěného zboží byla vyčíslena v částce přesahující 2.600.000 Kč.

Tržnice Hraničná zůstává nadále pod stálým dohledem celní správy a od měsíce října loňského roku je v pořadí 11. tržnicí v západočeském příhraničí, kde celní orgány uplatnily toto dozorové opatření dlouhodobého charakteru. Vlastní provoz tržnice není ze strany celníků nijak omezen. Celníci dohlíží na to, zda nedochází k další distribuci nelegálního zboží. Cílem opatření je dosáhnout takového provozu tržnice, při kterém budou prodejní stánky řádně označeny stanovenými identifikačními údaji a zajistit charakter prodejní nabídky, která nebude zahrnovat žádné nelegální zboží.


por. Pavel Polanka
zástupce tiskové mluvčí CŘ Plzeň
tel: 377 204 180
e-mail: p.polanka@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky