CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 19.02.2009


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Akce "KOVO"

Celní ředitelství Plzeň včera zakončilo akci s krycím názvem „KOVO“, která byla zaměřena na odhalení a zadokumentování nelegální činnosti organizované skupiny osob zabývající se výrobou, skladováním a distribucí padělků textilních výrobků.
 Včera celníci provedli se souhlasem státního zástupce rozsáhlou prohlídku nebytových prostor haly v areálu bývalé firmy Kovo v Chebu, která je v současnosti pronajímána ke skladovacím účelům různým subjektům. Souhlas k prohlídce byl státním zástupcem udělen i na vozidlo Škoda Octavia, u něhož měli celníci podezření, že slouží k distribuci padělků po tržnicích v Karlovarském kraji.
Při včerejší akci bylo celkem zajištěno 6.453 kusů padělků textilního zboží s logy světoznámých značek, nášivky, nažehlovací nálepky  a  další pomůcky sloužící k nažehlování nebo našívání ochranných značek na textil. Škoda způsobená majitelům ochranných značek ze zajištěného zboží činí 9 milionů 425 tisíc korun. Z tohoto množství bylo 494 kusů nalezeno ve zmíněném vozidle nacházejícím se v blízkosti haly.
V souvislosti s případem jsou 2 osoby vietnamské národnosti podezřelé z trestného činu porušování práv k ochranné známce, obchodnímu jménu a chráněnému označení zboží.
V areálu bývalé firmy Kovo již celníci provedli prohlídky nebytových prostor v květnu v roce 2008. Tehdy zde bylo zajištěno zboží, které představovalo škodu majitelům ochranných známek ve výši 47 milionů 700 tisíc Kč. (viz zpráva CŘ Plzeň z 28.5.2008 ) 

 

     
 

Bc. Jitka Blahutová
tisková mluvčí CŘ Plzeň
tel.:  377 204 125
mobil:   724 060305
e-mail:   j.blahutova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky