CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 23.03.2009


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Kontrola "nedělního blešího trhu" v Plzni

Celní správa, policie, živnostenský úřad a zástupci České protipirátské unie provedli včera kontrolu „nedělního blešího trhu“ v areálu ve Štruncových sadech v Plzni.
Celníci při kontrole zjistili dva případy prodeje nelegálních kopií hudebních a filmových titulů. U jednoho prodejce zajistili 318 kusů pirátských DVD a 84 kusů CD a u druhého 73 kusů DVD. Oba případy celníci předali policii pro podezření z trestného činu porušení autorského práva.
U dalšího prodejce byl již opakovaně zjištěn prodej cigaret s ukrajinskými kolky, kterých zde celníci zajistili 4.480 kusů. Tato osoba dále ve svém vozidle skladovala 12 kusů lahví neznačených lihovin. Tento případ bude řešit Celní úřad Plzeň ve správním řízení.

Cizinecká policie na akci zkontrolovala 20 cizích státních příslušníků a v jednom případě udělila pokutu za nenahlášení změny pobytu cizince.
Živnostenský úřad zkontroloval 16 prodávajících osob a zjistil 9 případů porušení živnostenského zákona, které spočívalo zejména v neoznačení stánků a zboží. Tyto případy byly řešeny na místě blokovou pokutou.

 


 



Bc. Jitka Blahutová
tisková mluvčí CŘ Plzeň
tel.:  377 204 125
mobil:   724 060305
e-mail:   j.blahutova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky