CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 15.06.2009


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Prohlídky tržnic na Chebsku a ve Svaté Kateřině

Během uplynulých čtyř dnů provedli západočeští celníci sérii kontrolních akcí na příhraničních tržnicích. Celkem zajistili zboží za 37 milionů korun.
Na tržnici v Asia central bazar v Chebu a na tržnici Asiamarkt v obci Svatá Kateřina provedli celníci se souhlasem státního zástupce prohlídky jiných prostor pro podezření, že se zde skladuje nelegální zboží. V rámci těchto prohlídek našli skryté skladovací prostory s důmyslně zakrytými vchody a zavíracími systémy.
 Na tržnici v Chebu celníci provedli prohlídky v 16-ti prodejních místech a zajistili zde 91 tisíc kusů nekolkovaných cigaret, 1125 párů padělků obuvi, 9711 kusů padělků textilního zboží a 15 kusů padělků značkových parfémů. Škoda způsobená majitelům ochranných známek ze zajištěného zboží činí 26 milionů korun.

Na tržnici Svatá Kateřina pak celníci objevili důmyslně zamaskované prostory, ve kterých se skladovaly a kompletovaly pirátské audio a video nosiče. Zajištěno bylo 12.137 kusů CD a DVD, z nichž škoda na autorských právech činí téměř 8 milionů korun.

O víkendu dále proběhla kontrola tržnice Hraničná v obci Kraslice. Zde celníci zajistili na různých prodejních a skladovacích místech 4869 kusů pirátských nosičů, 4 tisíce kusů nekolkovaných cigaret a 170 ks obuvi a textilu. Uvedené zboží porušující práva duševního vlastnictví by majitelům práv způsobilo škodu ve výši 3 miliony korun. 
 

    

Mgr. Jitka Blahutová
tisková mluvčí CŘ Plzeň
tel.:  377 204 125
mobil:   724060305
e-mail:   j.blahutova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky