CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 08.07.2009


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Celníci zajistili padělky při dovozu i na tržnicích

Celkem 25.520 kusů gumových nášivek a kovových ozdob porušujících práva ochranné známky Lacoste našli včera celníci mezi ostatním zbožím v kontejneru z Číny. Škoda způsobená majiteli ochranné známky byla stanovena na 2,5 milionu korun. Kontrola kontejneru proběhla na pracovišti v Chebu, kde celníci dovoz padělků v kontejnerech od začátku roku zaznamenali již ve 27 případech.

Prodej padělků, které se nepodaří odhalit při jejich dovozu nebo jsou vyrobeny na našem území, pak celníci odhalují zejména na tržnicích.
Jen během uplynulého víkendu proběhly kontrolní akce na tržnicích v Potůčkách, Lipovém Dvoře v Aši, Svaté Kateřině, Železné Rudě, v obci  Železná a na Folmavě.
Západočeští celníci při těchto kontrolách zajistili celkem téměř 2.000 kusů nelegálního spotřebního zboží a 52.000 kusů nekolkovaných cigaret. Mezi zajištěným zbožím jsou zejména pirátské CD a DVD nosiče a padělky značkových hodinek, módních doplňků a textil. Padělky obuvi a textilu se ale na tržnicích nevyskytují v tak velkém množství jako v minulosti.

 

  

Mgr. Jitka Blahutová
tisková mluvčí CŘ Plzeň
tel.:  377 204 125
mobil:   724060305
e-mail:   j.blahutova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky