CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 20.07.2009


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Auto s padělky ujíždělo před celníky

Celkem 689 kusů padělků převážel ve vozidle řidič osobního vozidla Škoda Octavia, který v sobotu ujížděl před hlídkou celní správy. Škoda způsobená majitelům práv k ochranným známkám ze zajištěného zboží byla stanovena na 1 milion korun.
 Kontrolní skupina celní správy kontrolovala vozidla v obci Hluboká. Řidič zmíněného vozidla po spatření hlídky odbočil směrem na obec Chodská Lhota a začal před celníky ujíždět. Pronásledované vozidlo se podařilo předjet a zastavit až po 6 km před obcí Pocinovice, přestože po celou dobu měli celníci na služebním vozidle zapnuté výstražné zvukové a světelné zařízení.
 Vozidlo bylo naplněné textilním zbožím, které, jak se při následné důkladné kontrole vozidla ukázalo, bylo padělané. Bundy, mikiny trička, opasky byly nedovoleně opatřeny symboly ochranných známek Adidas, Puma, Ed Hardy, Tommy Hilfinger a dalšími. Cílem cesty vozidla a zboží měla být podle dosavadních zjištění  Železná Ruda.   
 Ve vozidle cestovali dva muži vietnamské národnosti. Celníci ve věci zahájili  šetření pro podezření z trestného činu porušování práv k ochranné známce.


 

   


Mgr. Jitka Blahutová
tisková mluvčí CŘ Plzeň
tel.:  377 204 125
mobil:   724 060305
e-mail:   j.blahutova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky