CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 13.08.2009


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Pracující cizinci se při kontrole neprokázali pracovním povolením


     Plzeňští celníci ve spolupráci s příslušníky plzeňského Inspektorátu cizinecké policie se zaměřili ve středu 12.8.2009 na odhalování nelegálního zaměstnávání cizinců a kontrolu pobytového režimu s vízovou povinností. Výkon pracovní činnosti bez prokázání nutného pracovního povolení byl zjištěn u cizinců při balení potravinářských výrobků.

Kontrola byla provedena u skupiny cizinců, kteří pracovali v provozovně pro ruční balení cukrovinek na severním Plzeňsku.
Mezi 52 zkontrolovanými cizinci, kteří nejsou občany EU, bylo zjištěno 16 cizinců ukrajinské národnosti, kteří se nebyli schopni prokázat nutným pracovním povolením, jak je uloženo zákonem o zaměstnanosti. Výkon práce kontrolovaných cizinců v tomto případě zprostředkovávala externí firma jako „subdodavatel pracovní síly“, nejednalo se tedy o kmenové zaměstnance pracovního provozu.

     Ke zjištěným případům budou předány potřebné podklady úřadu práce za účelem zahájení správního řízení o případném porušení zákona o zaměstnanosti.
Cílem kontrol zaměřených na odhalování nelegálního zaměstnávání cizinců je přispět k ochraně ekonomických zájmů ČR a současně zajistit práva legálně zaměstnaných osob.


Bc. Pavel Polanka
zástupce tiskové mluvčí CŘ Plzeň
tel: 377 204 180
e-mail: p.polanka@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky