CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 23.07.2009


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Na Karlovarsku zajištěny boty a oděvy podezřelé z neoprávněného užití ochranné známky


     Celníci na Karlovarsku se v úterý 21.7.2009 při kontrolách kontejnerových zásilek setkali ve dvou případech s dovozem zboží původem z Číny, kterým mohlo být neoprávněně zasaženo do práv držitelů registrovaných ochranných známek. Celková škoda způsobená případným uvedením zboží na trh byla vyčíslena v částce přesahující 16,5 milionu korun.

  • Část zásilky dovážené obuvi obsahovala 2088 párů dámských bot, které byly ve svém vzhledu označeny prvky zaměnitelnými s registrovanou mezinárodní ochrannou známkou „adidas“ („tři pruhy“).
  • V zásilce textilního zboží zjistili celníci 12989 ks dámských triček a kalhot, které v designovém zpracování zahrnovaly kombinovaně znaky padělků
    - ochranné známky „HANNAH“ a
    - ochranné známky „MONTANA“.

 
     Za účelem uplatnění potřebných opatření k ochraně duševního vlastnictví byli kontaktováni držitelé práv k předmětným ochranným známkám ve věci odborného posouzení výrobků, které by mělo dané skutečnosti potvrdit. Podezřelé výrobky, jejichž nabídkou a prodejem jsou spotřebitelé protiprávně klamáni, byly na místě zajištěny. Uvedením padělaného zboží na spotřebitelský trh by byla způsobena držitelům práv duševního vlastnictví škoda v částce přesahující 16.585.000 Kč.


Bc. Pavel Polanka
zástupce tiskové mluvčí CŘ Plzeň
tel: 377 204 180
e-mail: p.polanka@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky