CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 15.12.2009


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Prodejkyně se zamkla ve stánku

    Při včerejší kontrole na tržišti Dragoun v Chebu celníci v jednom prodejním stánku zajistili 2.163 kusů textilních výrobků neoprávněně opatřených logy světoznámých značek, 1352 kusů pirátských CD a 640 kusů DVD nosičů a 8060 kusů nekolkovaných cigaret.
Do prodejního místa celníci vstoupili až po obdržení povolení státního zástupce k prohlídce jiných prostor a pozemků, protože prodejkyně se před kontrolou celníků ve stánku zamkla a nechtěla kontrolu umožnit. Nyní je žena vietnamské národnosti podezřelá ze třech trestných činů, z trestného činu porušování předpisů o nálepkách k označení zboží, z porušování autorského práva a porušování práv k ochranné známce.
Škoda způsobená majitelům ochranných známek ze zboží, které žena ve stánku skladovala, byla vyčíslena na 17 milionů korun. Únik na spotřební dani ze zajištěných cigaret činí 17 tisíc korun.

    Od pátku provedli celníci také sérii kontrol na příhraničních tržnicích v  Aši, Svatém Kříži, Potůčkách a Kraslicích. Během tří dnů zajistili na uvedených tržnicích nelegální zboží, jehož hodnota je odhadnuta na 5 milionů korun. Zejména se jednalo o padělky textilu a kožené galanterie.
V intenzivních kontrolách budou celníci v těchto dnech pokračovat, protože před Vánocemi se na stáncích objevil zvýšený počet padělků. 

 


Mgr. Jitka Blahutová
tisková mluvčí CŘ Plzeň
tel.:  377 204 125
mobil:   724 06 03 05
e-mail:   j.blahutova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky