CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 26.02.2009


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Západočeští celníci zasahovali proti možnému padělání značkového zboží


     Západočeští celníci řešili řadu zjištěných nedostatků při svých kontrolách v rámci ochrany práv duševního vlastnictví, zejm. práv k ochranným známkám, v oblasti dovozu zboží z nečlenských zemí EU.

U kontrolované zásilky oděvů dovezených v kontejneru z Číny zjistili včera chebští celníci, že ji zčásti tvoří zboží, jehož dovozem mohlo být neoprávněně zasaženo do práv držitelů registrovaných ochranných známek společnosti Disney Enterprises Inc. aj.
Jednalo se o více než 23.600 ks dámských triček a pletených kalhot, které byly ve svém vzhledu označeny symboly značek „MICKEY MOUSE“, „DONALD DUCK“, „GA“.
Držitelům těchto práv by byla prodejem zboží způsobena škoda dosahující téměř 32 miliony korun.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zboží podezřelé z padělků zachytili rovněž v pondělí pracovníci Celního úřadu Plzeň při dovozu z Tchaj-wanu .
Součástí zásilky bylo 300 ks textilních brašen s označením výrobce originálního reflexního materiálu SCOTCHLITE určených pro použití na jízdní kola.
Držiteli práva k této ochr. známce by byla prodejem zboží způsobena škoda vyčíslená v částce 126.000 Kč.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

     Veškeré podezřelé zboží bylo zajištěno. Za účelem uplatnění potřebných opatření k ochraně duševního vlastnictví byli kontaktováni držitelé práv k příslušným ochranným známkám ve věci odborného posouzení výrobků, které by mělo dané skutečnosti potvrdit. Celková škoda způsobená majitelům práv duševního vlastnictví uvedením zboží na trh byla v daných případě vyčíslena v částce 32.126.000 korun.

   

Pavel Polanka
zástupce tiskové mluvčí CŘ Plzeň
tel: 377 204 180
e-mail: p.polanka@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky