CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 18.05.2011


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Celníci kontrolují přepravu cigaret

Při běžné kontrole na silnici R6 mezi Karlovými Vary a Chebem zachytili západočeští celníci vozidlo VW Passat naložené 56 tisíci nelegálními cigaretami.
 Všech 2.800 kusů krabiček cigaret, převážně značky Jin Ling a Classic Red, bylo opatřeno ukrajinskými a ruskými kolky. Únik na cle, DPH a spotřební dani ze zajištěných cigaret, které ve vozidle převáželi dva vietnamští státní příslušníci, činí 144 tisíc korun.
 Případ nyní šetří útvar Odhalování celních a daňových podvodů CŘ Plzeň.

 Taktická mobilní skupina CŘ Plzeň již obdobnou přepravu cigaret zachytila před třemi týdny při kontrole vozidel v obci Cheb. Tehdy převáželi také dva občané Vietnamu ve svém vozidle VW Touran 20 tisíc cigaret s ukrajinskou tabákovou nálepkou, z nichž únik na cle a daních činil 55 tisíc korun.

 Pozor na přepravu cigaret!
 Cigaret opatřených kolky ze států mimo EU lze přepravovat na našem území nejvýše 200 kusů (1 karton). Přepravující navíc musí prokázat, že cigarety z tohoto státu dovezl.
 Při přepravě většího množství cigaret (s kolky států mimo EU nebo zcela neznačených cigaret) se jedná o správní delikt. Fyzické osobě může být uložena pokuta až do výše 150 tisíc korun a propadnutí zboží.
 
 Cigaret s kolky některého státu EU může být na našem území přepravováno pro osobní spotřebu 800 kusů. Při přepravě většího množství se taktéž jedná o delikt.
 
 Cigaret s českými kolky se může přepravovat 800 kusů pro osobní spotřebu, při přepravě většího množství musí mít řidič doklad o zdanění cigaret, tedy fakturu nebo účtenku.

 


por. Mgr. Jitka Blahutová
Tisková mluvčí CŘ Plzeň
tel: +420 377 204 125
mobil: +420 724 060 305
fax: +420 377 326 130
e-mail: j.blahutova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky