CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 30.03.2011


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Celníci objevili v bývalých kasárnách sklad nelegálního zboží

V areálu bývalých kasáren v obci Dolní Žandov na Chebsku včera celní správa provedla na příkaz soudce Okresního soudu v Chebu prohlídku jiných prostor a pozemků. V současné době jsou některé budovy v areálu využívány jako sklady zboží.

Ve třech skladových prostorách se při prohlídkách našlo nebývale velké množství nelegálního zboží.
Celníci zde zajistili přes 85.000 kusů textilu, který je označen ochrannými známkami bez souhlasu majitele. Především se jedná o dětské a sportovní oblečení, čepice, šály a další textilní výrobky, které porušují práva téměř třiceti majitelů ochranných známek, například Diddl, Bob the Builder, Pokemon, Winnie the Pooh, Dior, Esprit, Fubu, Adidas, Nike, Reebok a dalších. Celková hodnota zboží, pokud by se jednalo o originální výrobky, by dosahovala až 75,5 milionu korun.  
Osoby, které měly mít skladové prostory pronajaté, jsou nyní šetřeny v souvislosti s podezřením z trestného činu porušování práv k ochranné známce a jiným označením podle § 268 trestního zákoníku.
 
Jedná se zatím o největší letošní případ příslušníků z oddělení Odhalování celních a daňových podvodů Celního ředitelství Plzeň. Na případu pracují od počátku roku.

 


por. Mgr. Jitka Blahutová
Tisková mluvčí CŘ Plzeň
tel: +420 377 204 125
mobil: +420 724 060 305
fax: +420 377 326 130
e-mail: j.blahutova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky