CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 09.11.2011


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Kabelky značky LV byly pod vánočními stromky

Nebývale velké množství padělků kabelek a peněženek luxusní značky Louis Vuitton objevili domažličtí celníci při kontrole velkokapacitního kontejneru se zbožím dovezeným z Číny. Napočítali jich bezmála 14 tisíc kusů. (8.000 ks dámských kabelek a 5.989 ks peněženek).
 Podle dokladů měly být v kontejneru pouze umělé vánoční stromky. Celníci se rozhodli pro důkladnou kontrolu nákladu a po jeho téměř úplném vyložení objevili v poslední spodní řadě kartony jiných rozměrů, které neobsahovaly stromky, ale kabelky a peněženky. 
 Celníci dovoz podezřelého zboží oznámili majiteli ochranné známky, který podle zaslaných fotografií považuje zboží za padělky a bude se proti propuštění neoprávněně označeného zboží do volného oběhu bránit právní cestou. Další indicií, která naznačuje, že se jedná o padělky je špatná kvalita zboží, zejména zipů na kabelkách, které se samovolně rozepínají.
 Příjemcem zboží byla tuzemská firma a mělo tak s největší pravděpodobností směřovat na český předvánoční trh.
 Pokud by kabelky a peněženky nalezené v kontejneru byly skutečně originálním zbožím francouzské značky LV, jeho prodejní cena by odhadem dosahovala 208 milionů korun.

 


por. Mgr. Jitka Blahutová
Tisková mluvčí CŘ Plzeň
tel: +420 377 204 125
mobil: +420 724 060 305
fax: +420 377 326 130
e-mail: j.blahutova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky