CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 07.07.2011


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Maskované padělky

Při prohlídkách třinácti prodejních stánků na tržnici Svatá Kateřina, které celní správa provedla koncem minulého týdne na základě soudního příkazu, bylo zajištěno 3.650 kusů padělků textilu, obuvi, hodinek, módních doplňků a pirátských nosičů. Hodnota zajištěného zboží byla stanovena na 5milionů 600 tisíc korun.
 Na stáncích celníci při důkladných prohlídkách opět objevili asi stovku maskovaných padělků obuvi, které lze těžko při běžné kontrole odhalit. Jedná se o obuv, která je už od výrobce připravena tak, že značka na obuvi je překryta krycí vrstvou a objeví až po jejím odtržení.
 U takto maskovaných padělků je větší pravděpodobnost, že nejsou odhaleny při celní kontrole při vstupu na území EU a dále, že nejsou odhaleny ani při běžných kontrolách na stáncích, jelikož na první pohled zboží žádnou ochrannou značku nenese.

 Celníci dále při prohlídkách objevili několik důmyslných zavíracích systémů v bočních stěnách stánků, které umožňují nepozorovatelné přemisťování a doplňování zboží mezi jednotlivými prodejními místy.
 
 Ve věci je vedeno trestní řízení.  

 


por. Mgr. Jitka Blahutová
Tisková mluvčí CŘ Plzeň
tel: +420 377 204 125
mobil: +420 724 060 305
fax: +420 377 326 130
e-mail: j.blahutova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky