CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 07.04.2011


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Obchodníci s padělky přišli o zboží

Západočeští celníci včera odhalili dva případy obchodování s padělky. Jeden případ řešili u tržnice na Folmavě a druhý na tržnici Svatý Kříž na Chebsku.

 Hlídka celní správy včera kontrolovala vozidla u čerpací stanice v blízkosti tržnice Folmava. V jednom z kontrolovaných osobních vozidel celníci našli v kufru i uvnitř vozidla malá příruční zavazadla naplněná náramkovými hodinkami světoznámých značek.
 Celkem bylo v batozích a taškách 346 kusů hodinek luxusních značek Rolex, Breitling, Omega a dalších. S největší pravděpodobností se však jedná o padělky. Pokud by se skutečně jednalo o originální výrobky, přesahovala by cena zboží 20 milionů korun. Jednapadesátiletý muž, který ve vozidle cestoval jako spolujezdec, se k vlastnictví hodinek přiznal. Případ šetří oddělení Odhalování celních a daňových podvodů CŘ Plzeň pro podezření z přečinu porušení práv k ochranným známkám a jiným označením a nechává vypracovat na podezřelé hodinky odborná vyjádření, která posoudí pravost hodinek.

 

Při včerejší kontrole stánku na tržnici Svatý Kříž u Chebu celníci zajistili celkem 2330 kusů padělků textilu, obuvi a opasků.
Část zboží, které porušuje práva k více než desítce ochranných známek, celníci objevili přímo na stánku a část v utajeném skladovém prostoru. Vchod do skladu byl rafinovaně zamaskován policemi s vystavenou obuví.
Hodnota zajištěného zboží, pokud by se jednalo o originální výrobky, by odhadem činila 7 milionů 600 tisíc korun.

 


por. Mgr. Jitka Blahutová
Tisková mluvčí CŘ Plzeň
tel: +420 377 204 125
mobil: +420 724 060 305
fax: +420 377 326 130
e-mail: j.blahutova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky