CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 16.02.2012


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Při domovní prohlídce odhalena výrobna nelegálních CD a DVD

Se soudním pověřením provedli západočeští celníci včerejšího dne (15. 02. 2012) v Domažlicích úřední prohlídku bytu ve vytipovaném objektu, při které objevili dílnu na výrobu pirátských kopií CD a DVD nosičů. V kontrolovaném objektu byla rovněž zajištěna totožnost dvou osob, které se měly podílet na výrobě a následné distribuci pirátských kopií CD a DVD na tržnice v Plzeňském kraji. V rámci stejného případu byly provedeny úřední prohlídky s pozitivním výsledkem rovněž v prodejních prostorách na tržnici v obci Folmava.

Při kontrolním zásahu byla nalezena kompletní sestava komponentů pro výrobu plagiátů hudebních a filmových CD a DVD. Zajištěny byly zejména tyto předměty:
• kompaktní P.C. zařízení pro kopírování dat a vypalování kopií vybavené až 7 diskovými mechanikami
• tiskárny, kopírky
• více než 3.600 ks hudebních a filmových titulů na CD a DVD, u nichž je zřejmé, že se jedná o pirátské nelegální kopie autorských děl zvukových a obrazových
• dalších 1.050 ks disků připravených pro záznam dat

Nalezené věci byly zajištěny jako důkazní prostředky pro účely trestního řízení. Současně byly zajištěny listinné důkazy prokazující zapojení podezřelých osob do trestné činnosti. Škoda způsobená majitelům autorských práv případným uvedením zboží do oběhu byla v tomto případě vyčíslena v částce přesahující 2.200.000 Kč.
Zúčastněné osoby jsou nyní vyšetřovány pro podezření z páchání trestné činnosti související s porušováním autorských práv.

 


Bc. Pavel Polanka
CŘ Plzeň
tel.: 377 435 125
e-mail: p.polanka@cs.mfcr.cz

Skočit na začátek stránky