CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 03.05.2012


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

V zemědělské usedlosti fungovala výrobna padělků

Dne 2.5.2012 provedlo oddělení Odhalování celních a daňových podvodů Celního ředitelství Plzeň domovní prohlídku v zemědělské usedlosti v lokalitě obce Cheb – Háje, ve které fungovala výrobna padělků.
 Při domovní prohlídce provedené na příkaz soudce celníci v objektu našli vysokorychlostní čtyř ramenný vyšívací stroj, 9 kusů strojů k sítotiskovému, nažehlovacímu a razícímu opatřování textilu značkami, dále 7 ks PC a notebooků a další příslušenství ke stojům a k výrobě padělků.  
 V objektu celníci zajistili 4.100 ks již vyrobených padělků textilního zboží a 7.180 kusů textilních výrobků určených a připravených k výrobě padělků. Veškeré zboží sloužící k trestné činnosti celníci zajistili. Hodnota strojů, zařízení a příslušenství je odhadnuta na 1 milion Kč, hodnota textilních výrobků byla předběžně vyčíslena na 13 milionů Kč.
 Na včerejší akci, která byla závěrečnou realizací trestní věci s krycím názvem REPLAY, bylo nasazeno 36 příslušníků CŘ Plzeň.  
 V objektu bylo zjištěno 9 Asiatů, přičemž konkrétní pachatelé přečinu porušení práv k ochranné známce a jiným označením budou ustanoveni při probíhajícím trestním řízení.

 V zemědělské usedlosti se ve velkém množství vyráběly textilní výrobky neoprávněně označené ochrannými známkami. V době prohlídky tu zajištěny výrobky opatřené značkami čtyřiadvaceti renomovaných firem, např. Diesel, Dolce Gabbana, Louis Vuitton, Lacoste, Armani, atd.  

 


por. Mgr. Jitka Blahutová
Tisková mluvčí CŘ Plzeň
tel: +420 377 204 125
mobil: +420 724 060 305
fax: +420 377 326 130
e-mail: j.blahutova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky