CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Praze 12.01.2005


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Praha

Na Kolínsku bylo při včerejší kontrole zadrženo 18 cizinců

Včera bylo při kontrole nelegálního zaměstnávání cizinců zadrženo na Kolínsku osmnáct osob. Stalo se tak při kontrolní akci v areálu podniku zabývajícího se výrobou lahůdek a baleného občerstvení, kterou provedli pracovníci Celní správy České republiky ve spolupráci s Úřadem práce Kolín a cizineckou policií.

Kontrolní skupina, čítající jedenáct pracovníků všech zúčastněných složek, prověřila v prostorách výrobce lahůdek desítky zaměstnanců, z nichž osmnáct uvízlo v síti kontrolorů. Jednalo se o dělníky ukrajinské národnosti, kteří vykonávali práci bez příslušných pracovních povolení a tudíž v rozporu s platnými právními předpisy České republiky. Současně žádná z těchto osob nebyla schopna předložit průkaz pracovníka v potravinářství vyžadovaný hygienickými předpisy.

Během kontrol totožnosti byly zjištěny další nedostatky v podobě propadlých víz, případně neexistence dokladu totožnosti obecně. Z tohoto důvodu byly zajištěné osoby převezeny na služebnu cizinecké policie k dalšímu šetření. Jeho výsledkem bylo u 16-ti osob vyslovení zákazu pobytu (správní vyhoštění) a u jedné osoby byl vydán příkaz k výjezdu z ČR.

Všechny zúčastněné složky státní správy tak svým úsilím přispívají nejenom k ochraně trhu práce, ale současně i nepřímo též k ochraně zdraví spotřebitelů, neboť není pochyb o tom, že důsledně vykonávané kontrolní akce se zobrazí i v rostoucí kvalitě dodržování souvisejících norem a předpisů.


Zdeněk Málek 
tiskový mluvčí CŘ Praha  tel: 261 334 293  fax: 224 228 758  mobil: 604 290 443  e-mail: z.malek@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky