CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Praze 08.02.2005


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Praha

V Brandýse n/L zadrženo 25 nelegálně pracujících cizinců

V uplynulých dnech bylo při kontrole nelegálního zaměstnávání cizinců zadrženo v Brandýse nad Labem dvacet pět osob. Stalo se tak při kontrolní akci v areálu podniku zabývajícího se výrobou spotřebních a průmyslových předmětů, kterou provedli pracovníci Celní správy České republiky ve spolupráci s Úřadem práce Praha - východ a cizineckou policií.

Kontrolní skupina, čítající čtrnáct pracovníků všech zúčastněných složek, prověřila v prostorách průmyslové výroby podniku stovku zaměstnanců, z nichž dvacet pět uvízlo v síti kontrolorů. Jednalo se o dělníky bulharské národnosti a jednoho Ukrajince, kteří vykonávali práci bez příslušných pracovních povolení a tudíž v rozporu s platnými právními předpisy České republiky.

Během kontrol totožnosti byly zjištěny další nedostatky u sedmi nelegálně pracujících Bulharů a to v podobě chybějících pracovních víz – práci vykonávali jako turisté. Těmto cizincům bylo cizineckou policií uděleno správní vyhoštění z České republiky na dobu pěti let.

Společnosti, která všechny nelegálně pracující cizince zaměstnala, hrozí od příslušného úřadu práce pokuta ve výši 2.000.000,- Kč.

 


Zdeněk Málek 
tiskový mluvčí CŘ Praha  tel: 261 334 293  fax: 224 228 758  mobil: 604 290 443  e-mail: z.malek@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky