CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Praze 01.07.2005


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Praha

Kontrola nelegální zaměstnanosti na Berounsku

    Ve čtvrtek 30.06.2005 provedli pracovníci Celního úřadu Kladno, ve spolupráci s jednotkou Cizinecké a pohraniční policie Beroun a Úřadem práce v Berouně, kontrolu nelegálního zaměstnávání cizinců v provozovně společnosti zabývající se drobnou kovovýrobou.

    Kontrolní skupina, čítající devět celníků, šest policistů a dva kontrolory úřadu práce, prověřila všechny zaměstnance provozovny. Práci bez příslušných pracovních povolení a tudíž v rozporu s platnými právními předpisy České republiky vykonávalo 10 cizinců z Ukrajiny, kteří zároveň pobývali v ČR ilegálně. K provedení dalších úkonů směřujících ke správnímu vyhoštění byli převezeni na služebnu Cizinecké a pohraniční policie v Berouně.

    Zjištěné případy porušení zákona o zaměstnanosti byly postoupeny k dalšímu řízení Úřadu práce Beroun. Za nelegální zaměstnávání cizinců lze zaměstnavateli - právnické osobě uložit sankci pokuty až 2.000.000,- Kč.

    V průběhu posledních deseti dnů prováděli celníci obdobné kontroly na Kolínsku, Mělnicku a v Praze 8, při kterých bylo zjištěno patnáct případů porušení předpisů.

 


Bc. Pavel Drobek
pracovník vztahů k veřejnosti CŘ Praha
tel: 261 334 383
mobil: 728 877 100
fax: 224 228 758
e-mail: poradenstvi1701@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky