CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Praze 13.10.2005


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Praha

Na Berounsku odhalili celníci devět nelegálně pracujících cizinců

V úterý 11. října 2005 odhalili celníci, ve spolupráci s dalšími orgány státní správy, devět nelegálně pracujících cizinců v Hořovicích.

Kontrolní skupina složená z celníků, příslušníků Cizinecké a pohraniční policie a pracovníků Úřadu práce v Berouně, se tentokrát při kontrole zaměstnávání cizinců zaměřila na provozovnu drobné kovovýroby. Práci bez příslušných pracovních povolení a tudíž v rozporu s platnými právními předpisy zde vykonávalo devět cizinců z Ukrajiny. Čtyři z přistižených navíc pobývali na území České republiky nelegálně. Čtveřice Ukrajinců byla následně předána pracovníkům Cizinecké a pohraniční policie k provedení úkonů směřujících ke správnímu vyhoštění z ČR.

Zjištěný případ porušení zákona o zaměstnanosti byl postoupen k dalšímu řízení Úřadu práce Beroun. Za nelegální zaměstnávání cizinců lze zaměstnavateli uložit pokutu až do výše dvou milionů korun.

Celníci si provozovnu nevybrali náhodou. Před třemi měsíci byla v tomto objektu provedena již jedna kontrola, při které kontroloři přistihli při práci deset osob ukrajinské národnosti bez příslušných povolení a navíc ani jeden z nich nepobýval v ČR legálně.


Zdeněk Málek
Tiskový mluvčí CŘ Praha
tel: 261 334 293  mobil: 604 290 443
fax: 224 228 758
e-mail: z.malek@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky