CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Praze 14.03.2006


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Praha

Pražští celníci odhalili největší sklad padělků obuvi

    V těchto dnech odhalili pražští celníci největší sklad padělaného zboží za posledních několik let.

    Ve skladových prostorách v Praze 4 – Bráníku o rozloze 640 m2 objevili celníci dosud nevídané množství padělků obuvi renomovaných světových výrobců. Podle předběžných odhadů může být v tomto prostoru uskladněno až statisíce kusů falzifikátů v hodnotě sta milionu korun.

    Odhalení skladu padělků bot je vyústěním dlouhodobé práce pražských celníků. Oproti minulým létům došlo k poklesu nabízeného množství napodobenin na pražských tržnicích. Celníci se proto zaměřují na distribuční místa a zásobovací sklady těchto tržnic. Dle našich poznatků je tento sklad právě jedním z nich.

    Odhalení falzifikátů ve skladu v Praze – Bráníku předcházelo zajištění téměř dvou tisíc kusů napodobenin značkových bot v dodávkovém automobilu tuto neděli v hodnotě tří milionů korun.

    V souvislosti s tímto případem zadrželi celníci jednu osobu čínské národnosti a nadále probíhají úkony v trestním řízení.

    Veškeré padělky značkového zboží budou v průběhu několika dní převezeny do skladů Celní správy ČR. Počty a hodnoty zajišťovaného zboží budou upřesněny po úplné prohlídce skladových prostor.

     
   

Zdeněk Málek
Tiskový mluvčí CŘ Praha
tel: 261 334 293
mobil: 604 290 443
fax: 224 228 758
e-mail: z.malek@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky