CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Praze 17.07.2006


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Praha

Pražští celníci odhalili padělky obuvi za osm milionů

    V těchto dnech odhalili pražští celníci další zásilku nedovolených napodobenin značkové obuvi v hodnotě osm milionů korun.

    Koncem minulého týdne kontrolovali celníci na kontejnerovém překladišti v Praze – Uhříněvsi zásilku zboží z Číny určenou pro českou společnost provozující síť obchodních řetězců. Zmíněný kontejner byl pracovníky Celní správy ČR předem vytipován na základě každodenních analýz dovozů ze zemí mimo Evropské společenství. Po důkladné kontrole nalezli celníci v jeho útrobách 7.980 párů napodobenin sportovní obuvi značky REEBOK v hodnotě osm milionů korun.

    Přivolaný zástupce majitele ochranné známky celnímu úřadu na místě potvrdil, že se jedná o napodobeninu obrazového znázornění značky REEBOK. Celou zásilku tak celníci přemístili pod svůj přímý dohled a až do vyšetření celého případu zboží zůstane ve skladech Celní správy ČR.

     Během posledních dvou měsíců je to již čtvrtý odhalený kontejner, v kterém pražští celníci odhalili padělky značkové sportovní obuvi. Celkem tak zadrželi 39.576 párů v celkové hodnotě 53 milionů korun.

  

Zdeněk Málek
Tiskový mluvčí CŘ Praha
tel: 261 334 122
mobil: 604 290 443
fax: 261 334 120
e-mail: z.malek@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky