CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Praze 02.08.2006


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Praha

Celníci odhalili v Praze Radotíně čtyřicet nelegálně pracujících cizinců

    V úterý 1. srpna 2006 odhalili pražští celníci, ve spolupráci s příslušníky cizinecké policie a strážníky městské policie, čtyřicet nelegálně pracujících cizinců v Praze Radotíně.

    Desítky celníků, policistů a strážníků se při kontrole zaměstnávání cizinců zaměřilo na předem vytipovaný areál skleníků sloužících k pěstování ovoce a zeleniny na okraji Prahy v Radotíně. Práci bez příslušných pracovních povolení a tudíž v rozporu s platnými právními předpisy, tam vykonávalo čtyřicet cizinců vietnamské národnosti. Dva z nich eskortovali příslušníci cizinecké a pohraniční policie k dalším úkonům pro podezření z porušení zákona o pobytu cizinců na území České republiky.

    Dle předběžných poznatků zjištěných na místě, pěstovali cizinci ovoce a zeleninu pro několik zaměstnavatelů, kteří tímto zbožím zásobují pražské tržnice.

    Zjištěný případ porušení zákona o zaměstnanosti bude v nejbližších dnech postoupen k dalšímu řízení Úřadu práce hl. m. Prahy. Za nelegální zaměstnávání cizinců lze zaměstnavateli uložit pokutu až do výše dvou milionů korun.

    Za první pololetí letošního roku zkontrolovali celníci v Praze a Středočeském kraji 224 podniků a provozoven. Z 930 kontrolovaných cizinců jich 488 pracovalo v rozporu se zákonem o zaměstnanosti.


Zdeněk Málek
Tiskový mluvčí CŘ Praha
tel: 261 334 122
mobil: 604 290 443
fax: 261 334 120
e-mail: z.malek@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky