CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Praze 08.08.2006


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Praha

Pražští celníci a policisté zadrželi při kontrole tržnice v Praze 4 dvě osoby a tisíce padělků zboží

    V pondělí 7. srpna 2006 provedli pražští celníci a policisté další společnou kontrolní akci ve velkoobchodní tržnici v Praze 4 - Libuši. Při ní zadrželi dvě osoby,  tisíce padělků značkového zboží a zařízení k výrobě těchto falzifikátů.

    Dvacet příslušníků ozbrojených sborů obsadilo ve dvě hodiny po poledni místa, v nichž prodejci nabízeli padělky značkového zboží. Celníci spolu s policisty zadrželi na místě dvě osoby, jenž falzifikáty nabízely k prodeji a zajistili 3.258 kusů zboží porušující práva k ochranné známce. Z pultů velkotržnice odvezli kontroloři různé textilní výrobky, obuv, kabelky, opasky, hodinky a parfémy. Vše opatřené padělky značek renomovaných světových výrobců. Hodnota zajištěného zboží byla předběžně vyčíslena na částku přesahující tři miliony korun.

    Mimo výrobků nabízených k prodeji zajistili celníci a policisté také nažehlovací lis, napařovací žehličku a velké množství nášivek a visaček různých značek sloužících k výrobě padělků přímo v tržnici. Novinkou bylo také zajištění několika nádob naplněných neznámými chemickými látkami. Dle prvotních poznatků sloužily k míchání a plnění flakónů následně vydávaných za značkové parfémy. Až provedený rozbor v laboratořích celní správy teprve určí pravé složení těchto látek.

    Všem zadrženým osobám hrozí vysoké peněžní pokuty či trest odnětí svobody až na dva roky za porušování práv k ochranné známce.

    V prvním pololetí letošního roku zadrželi pražští celníci a policisté, při kontrolách zaměřených na dopadení prodejců padělků, osmnáct osob a zajistili 15.879 kusů zboží v celkové hodnotě patnácti milionů korun.

     

Zdeněk Málek
Tiskový mluvčí CŘ Praha
tel: 261 334 122
mobil: 604 290 443
fax: 261 334 120
e-mail: z.malek@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky